Akhisar’ın tescillenen lezzeti Akhisar köfte. Peki, bu köfteyi meşhur kılan nedir? Gelin bu sorunun cevabına hep birlikte bakalım.
Akhisar Köftesi
Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından da tescillenmiş bir lezzet olan Akhisar Köftesi, ilçenin en meşhur yemeğidir. 2018 yılında coğrafi ürün olarak tescillenmiş ve kalitesi tüm dünyaya yayılmıştır. Bölgede üretilen köfteler tamamen dana etinden yapılmaktadır. Akhisar köftesi dananın kaburgasından yapılmaktadır. Oldukça az yağlı bir şekilde etler seçilir ve küllenmiş köz üzerinde pişirilmektedir. Servis ise tereyağlı pide üzerinde yapılmaktadır. Aynı tabak içerisinde közde domates ve biber bulunmaktadır. Yanına ek olarak baharat ve soğan eklemesi isteğe göre yapılmaktadır.
Akhisar Köfte için Malzemeler:
700 gr kuzu kıyma (kaburga eti kıyması)
1 adet soğan
300 gr iç yağ
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Pide
Tereyağı
Peki Bu lezzetli köfte nasıl yapılır? Gelin yapım aşamasını da görelim,
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.