DOLAR 34,4818 -0.01%
EURO 36,2672 0%
ALTIN 2.961,130,90
BITCOIN 33854724,40%
Manisa
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

    Akhisar’ın tescillenen lezzeti |Tescilli Akhisar Köfte

    Akhisar’ın tescillenen lezzeti |Tescilli Akhisar Köfte

    ABONE OL
    25 Aralık 2023 13:37
    Akhisar’ın tescillenen lezzeti |Tescilli Akhisar Köfte
    0

    BEĞENDİM

    ABONE OL

    Akhisar’ın tescillenen lezzeti Akhisar köfte. Peki, bu köfteyi meşhur kılan nedir? Gelin bu sorunun cevabına hep birlikte bakalım.   

    Akhisar'ın

    Akhisar Köftesi

    Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından da tescillenmiş bir lezzet olan Akhisar Köftesi, ilçenin en meşhur yemeğidir. 2018 yılında coğrafi ürün olarak tescillenmiş ve kalitesi tüm dünyaya yayılmıştır. Bölgede üretilen köfteler tamamen dana etinden yapılmaktadır. Akhisar köftesi dananın kaburgasından yapılmaktadır. Oldukça az yağlı bir şekilde etler seçilir ve küllenmiş köz üzerinde pişirilmektedir. Servis ise tereyağlı pide üzerinde yapılmaktadır. Aynı tabak içerisinde közde domates ve biber bulunmaktadır. Yanına ek olarak baharat ve soğan eklemesi isteğe göre yapılmaktadır.

    Akhisar'ın

    Akhisar Köfte için Malzemeler:

    700 gr kuzu kıyma (kaburga eti kıyması)

    1 adet soğan

    300 gr iç yağ

    1 çay kaşığı tuz

    Karabiber

    Pide

    Tereyağı

    Akhisar'ın

    Peki Bu lezzetli köfte nasıl yapılır? Gelin yapım aşamasını da görelim,

    • Öncelikle soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın.
    • Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi bir kaba alarak yoğurun.
    • Kıvamını bağlamak için, bayat ekmek kırıntısı kullanabilirsiniz.
    • Hazırladığınız köfte harcının üzerini kapatın ve bir gece buzdolabında dinlendirin.
    • Ertesi gün köftelere parmak şekli verin. Uzun ve ince köfteler elde edin.
    • Hazırladığınız köfteleri kömür ateşinde veya tavada az yağda önlü arkalı kızartın.
    • Pideleri tavada kıtırlaşana kadar kızartın. Servis tabağına önce pideyi alın.
    • Pidelerin üzerine pişen köfteleri yerleştirin. Sos tavasında tereyağını eritin.
    • Köftelerin üzerinde tereyağını gezdirin ve servis edin. Afiyet olsun.

      En az 10 karakter gerekli